Ik heb een 8 tal foto's ingestuurd voor de Fotowedstrijd in november 2010 van het VVV op Ameland, er waren plm. 600 inzendingen. Helaas had ik geen prijs, wel is één van mijn foto's gebruikt in een mailing van het VVV.

Ik heb deze foto gemaakt tijdens een strandwandeling, Het koppel kwam ons tegemoet .Ik heb gewacht tot ze onder de zon doorliepen en heb 5 foto's geschoten. Later kwam ik ze tegen op het terras van de strandtent bij Nes. Het was een Duits stel. Ik heb ze de foto's gemaild, waren ze erg blij mee.

Er is van augustus tot oktober 2011 een tentoonstelling bij het VVV in Nes. Er zijn 68 foto's van de wedstrijd afgedrukt en ingelijst voor deze tentoonstellng, waarvan 4 van mij.

De zeedijkfoto heb ik ook al eens ingestuurt voor een fotowedstrijd van de telegraafsite. Dit leverde een eervole vermelding en een gratis fotoalbum op.

Een leuk begin en dit stimuleert om meer mee te doen met dit soort wedstrijden. Ik merk dat ik hierdoor steeds beter op de kwaliteit ga letten.

De watersportfoto is nog gemaakt met de 5 megapixel kodak en mist wat kwaliteit in kleur en detailering. De ander foto's zijn gemaakt met de canon 300d en de tamron 28-300mm.

Voordeel van deze lens is dat je heel snel van licht groothoek naar behoorlijk tele kunt zoomen wat het snapshot van het zonnende koppel mogelijk maakte, deze is in het voorbijgaan gemaakt zonder dat ze het merkten. Nadeel is wel dat de foto niet geschikt is voor publicatie in een folder o.i.d, je hebt dan schriftelijk toestemming nodig. Weer wat geleerd.

 

Ik heb een aantal foto's van typisch Amelander beelden bewerkt, De molen, vuurtoren, reddingsboot en ondergaande zon zijn natuurlijk al heel vaak gefotografeerd. Ik heb geprobeerd ze op een heel andere wijze weer te geven. Hiermee was ik zo tevreden dat ik er 2 op plexiglas heb laten afdrukken. Met deze techniek wordt de afbeelding direct tegen de achterkant van de glasplaat gedrukt. Hierdoor krijg je een diepte-effect in combinatie met hoogglans. In overleg met een bevriende galeriehoudster heb ik deze bewerkingen nu ook als hoogglans ansichtkaarten laten afdrukken. Over enkele weken zijn ze bij haar te koop.http://www.esthernagtegael.nl/

 

Het is de bedoeling ze alle 5 op plexiglas af te drukken, bent u geintereseerd dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. mail me Uiteraard kunnen ook de andere afbeeldingen vergroot afgedrukt worden.